april 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

De leukste zomertrends voor damesmode voor de zomer van 2017

Natuurlijk is het zo dat alles mag en alles kan voor wat betreft de mode voor de zomer, Maar als je bij de tijd wilt zijn, vind je het waarschijnlijk leuk om de laatste trend te volgen.
Waar moet je op letten? Kies gewoon de trend die het beste bij jouw stijl en figuur past.

Jurkjes

Een streepje voor

Strepen in frisse kleuren zijn terug in het modebeeld. Dat kunnen zowel horizontale als verticale strepen zijn. Bijvoorbeeld een mooi jurk in brede lengtestrepen, in rood-wit. Of een blouse van dun materiaal in groen-blauw horizontaal gestreept. Met een extra lange bloes kun je deze tot jurk omvormen door er een riempje bij te dragen (bron: https://www.dressesonly.nl/).

Het mag ook een sterk grafische print zijn met zwart en een primaire kleur zoals blauw, rood of geel. Hiermee zet je een statement neer.

Geel als het zonnetje

Voor de bofferds onder ons die de kleur geel goed staat, is er dit seizoen veel keus. Geel is de kleur bij uitstek voor een heerlijke zomerjurk. En met geel wordt ook daadwerkelijk kanariegeel bedoeld. Een heel vrolijke en zomerse kleur.

Nadruk op de schouders

De schouders doen weer mee, met een duidelijk knipoog naar de jaren 80. Voorzichtige schoudervullingen in een blouse bijvoorbeeld, maar ook asymmetrische jurken met één blote schouder. Dit is duidelijk een stukje nostalgie van de tachtiger jaren, denk aan Krystle van Dynasty of Jennifer Beals uit de film Flashdance. Eén afgezakte schouder, helemaal hip. Een asymmetrische jurk kan ook met aan de ene kant een mouw en aan de andere kant mouwloos.

Spannende zomen en mouwen

Ook hierbij moet je jurk of rok asymmetrisch zijn. De roklengte varieert en hangt ongelijk. Ook met de mouwen kun je enorm variëren in design. De mouwen vol franjes en smokwerk, bijvoorbeeld tot echte pofmouwen! Daarnaast is er nog steeds de trend van extra lange mouwen, die tot over je handen komen. Praktisch? Nee. Een statement? Ja, dat zeker.