mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Hoe vind ik een goede scheidingsadvocaat?

Opleiding administratief medewerker

Het vinden van een goede advocaat kan, tijdens de lastige en vervelende tijd van een scheiding, best ingewikkeld zijn. Steeds meer mensen hebben hierbij behoefte aan goed juridisch advies via een advocaat. In deze blog zullen wij daarom meer informatie geven over hoe je een goede echtscheidingsadvocaat kunt vinden.

Allereerst is het handig om te weten waarvoor je precies een advocaat nodig voor hebt. Mocht je willen scheiden en is het lastig om dit onderling af te handelen, dan kun je een echtscheidingsadvocaat inschakelen. Zij kunnen jou bijstaan aan de juridische kant van het proces, hierin onderhandelen en jou hierbij werk uit handen geven.

Wat doet een scheidingsadvocaat?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kan een scheidingsadvocaat jou bijstaan en juridisch advies geven. Verder hebben deze advocaten de taak om duidelijke afspraken te maken. Deze afspraken zullen voornamelijk gaan over de verdeling van bezittingen, schulden, betaling van alimentatie en andere zaken. Ook kan de advocaat specifieke afspraken maken wanneer er kinderen in het spel zijn. Je kunt hier denken aan de omgangsregelingen. Een scheiding kan namelijk veel impact hebben op een kind. Het is dus de bedoeling dat de behoeftes van een kind bovenaan komen te staan. Mocht er sprake zijn van ieder een eigen advocaat; dan kan er ook onderhandelt worden door de scheidingsadvocaat. 

Het vinden van een goede advocaat

Bij het vinden van een goede advocaat, kun je verschillende advocaten bellen en al je vragen stellen. Ook is het handig om een advocaat in handen te nemen die gespecialiseerd is in het rechtsgebied dat jij nodig hebt. Deze advocaten hebben vaak meer ervaring en kunnen de situatie beter voor ogen zien. Tijdens het bellen kun je altijd vragen waarom je deze advocaat specifiek in handen moet nemen. Tijdens het gesprek kan de advocaat, aan de hand van jouw situatie, hiervoor meerdere punten en argumenten geven en vertellen wat hij of zij voor jou precies kan betekenen binnen deze zaak.

Meer verhalen