april 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Oorbellen trends 2017: mismatch & kwastjes

De trends dit jaar zijn in sommige opzichten extreem te noemen. Het lijkt wel alsof alles mag, hoe gekker, hoe beter. Dat valt natuurlijk best wel mee, uiteindelijk wordt er altijd naar enige samenhang gestreefd en dat is nu niet anders, maar wel op een bijzondere manier.

Mismatch, asynchroon en solo

Tot voor kort was het standaard om oorbellen in paren te kopen, uitzonderingen daar gelaten. En als je al één oorbel kocht, dan was die meestal bedoeld voor dat ene gaatje ergens bovenin. De trend van 2017 is heel anders.

Een grote bloem in een oor en in het andere oor niets, is er een van. En groot is groot, de grootte van je handpalm, zo’n bloem (toen van plastic) die je vroeger in je haar stak. Deze prachtige oorbellen zijn natuurlijk niet van plastic, maar van de mooiste materialen als zilver, (wit)goud en ingelegd met parelmoer en edelstenen. Het is waarschijnlijk een aardig gewicht wat in je oorlel hangt, maar dat is het ook wel waard.
Sieraden
Daarnaast is de nieuwste trend van oorbellen die weliswaar wel per paar verkocht worden, maar totaal verschillen (bron: Ikbensieraden.nl). Een grote en een kleine. Wederom heel groot en aan de andere kant een bijpassende kleine. Ook hier is niet alleen de asynchroniteit het meest opvallend, ook de uitstraling en materiaal gebruik maken de oorbellen bijzonder.

Dan de mismatch. Dit is misschien wel de leukste van allemaal. Het klinkt alsof je in elk oor iets anders mag hangen. En dat is ook zo, maar wel binnen grenzen. De mismatch zit hem vooral in het verschil in grootte en vorm. Wenselijk is wel dat de kleuren overeenkomen, hoewel dat wel weer kan als de oorbellen bij je outfit passen. Dus als je een blauwwitte outfit draagt dan kun je een oorbel in het blauw en de ander in het wit dragen, maar dan ook weer niet hetzelfde model. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet.

Kwastjes

Nog een heel aparte trend voor 2017 en terug van weggeweest, zijn de kwastjes. Niet meer beschaafd tot halverwege de nek, maar lang en extravagant. De trend uit de jaren ‘80/’90 is terug, maar dan wel met een knal. Ook hier geldt, hoe groter, hoe beter. Eigenlijk, hoe langer, hoe beter. Maar dat is nogal een gewicht in je oren en dan kan pijn gaan doen of, in het ergste geval, het oorgaatje doen uitscheuren. Gelukkig zijn alle kwastjes weer helemaal hip; dus een beetje minder is ook prima. Trends zijn helemaal geweldig, maar het moet geen pijn doen.