juni 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Quercetine is een 100% natuurlijke antioxidant

maaltijdvervangers

Quercetine is een 100% natuurlijke antioxidant en het menselijk lichaam het antioxidanten nodig om gezond te blijven en ook om goed te kunnen functioneren. De kans is groot dat je er al eerder iets over hebt gehoord of gelezen. Dan heb je ook iets gehoord of gelezen dat de stof ook een andere functie heeft. Rode vruchten danken namelijk hun mooie rode kleur aan de stof die dus vooral in de natuur voorkomt. Natuurlijk is dat minder van belang als we spreken over je lichamelijke gezondheid, maar het is een leuk feitje. In onze blog vertellen we meer over waarom je de stof nodig hebt en hoe je het binnenkrijgt.

Hoe krijg je voldoende quercetine binnen?

In principe krijg je natuurlijke quercetine voldoende binnen als je bepaalde producten eet of drinkt. Wanneer je gezond en gevarieerd eet is de kans groot dat de stof voldoende aanwezig is, maar bij een tekort zou een supplement met de antioxidant uitkomst bieden. Voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen is het wel belangrijk dat je eerst overlegt met een arts of specialist. Ook om vast te stellen of er wel sprake is van een tekort. Ben je benieuwd naar welke producten natuurlijke quercetine bevatten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet;

  • Boekweit
  • Broccoli
  • Cranberries
  • Kappertjes
  • Koolsoorten, zoals bloemkool en boerenkool
  • Kiwi
  • Knoflook
  • Koriander
  • Rode en paarse vruchten, zoals aardbeien
  • Waterkers

Quercetine versterkt het immuunsysteem

Eén van de belangrijkste functies van quercetine is dat de stof het immuunsysteem versterkt. Door een sterk immuunsysteem kan je lichaam virussen bestrijden en bacteriën weren. De kans om ernstig ziek te worden is ook een stuk kleiner wanneer je lichaam de stof voldoende heeft. Schadelijke stoffen worden geweerd en kwaadaardige cellen worden bestreden. Er zit wel een kleine keerzijde aan het verhaal, want een overdosis van de antioxidant kan voor een averechts effect zorgen. Daarom is het ook van belang dat je nauwkeurig de instructies volgt wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met voedingssupplementen die quercetine bevatten. 

Een beter afweersysteem

Het immuun- en afweersysteem van het menselijk lichaam zijn twee verschillende dingen. Het afweersysteem is meer een verdedigend systeem dat actief aanvallen weert. Dat klinkt wel heel erg zwaar, maar het doet verder geen afbreuk aan de belangrijke functie dat virussen en bacteriën geen schijn van kans maken om je te infecteren en ziek te maken. Op het moment dat je vaak ziek bent of last heb van een verkoudheid, is het slim om eens te controleren of je afweersysteem wel goed functioneert. Een tekort aan vitamines, mineralen en antioxidanten kunnen het afweersysteem beïnvloeden.

Een betere bloedcirculatie

Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat je gezond blijft en dat het volledige vasculaire systeem goed functioneert. Quercetine heeft invloed op een betere bloedcirculatie en het optimaliseren van het vasculaire systeem. Een belangrijke reden dus om ervoor te zorgen dat jouw lichaam voldoende antioxidanten heeft. Bij een juiste balans zijn de kansen op hart- en vaatziektes namelijk een stuk kleiner. Uiteraard is quercetine niet het enige dat het lichaam nodig heeft. Ook belangrijke vitamines, mineralen en andere antioxidanten zijn benodigd om je lichaam gezond en fit te houden. Daarom is ook belangrijk om voeding of supplementen met quercetine te combineren met voedingsstoffen die deze belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten.