mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Rhodos: prachtig eiland met veel historie

Vakantie

Rhodos in Griekenland is een van de meest geliefde eilanden om op vakantie te gaan van heel Europa. Dat is allerminst een verrassende conclusie als je je bedenkt welke bijzondere historische bezienswaardigheden dit eiland biedt. Rhodos heeft daarnaast talrijke fraaie stranden en met Rhodos-stad een hoofdstad waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Rhodos ligt in het uiterste oosten van de Griekse archipel, niet ver van de zuidwestelijke kust van Turkije. Een koud klimaat heeft Rhodos dan ook zeker niet. Sterker nog, in de zomermaanden kan de temperatuur hier flink oplopen.

Urenlang ronddwalen door Rhodos-stad

De meeste toeristen die op vakantie gaan naar Rhodos boeken een accommodatie in of rond Rhodos-stad. Logisch, want zo zit je direct bij de misschien wel grootste trekpleister van het hele eiland. Van deze stad is zo’n zevenhonderd jaar geleden een soort burcht gemaakt. De verschillende historische invloeden maken het tot een reuze interessante plaats. De stadsmuren, de Akropolis en de vestinggrachten zijn wat dat betreft zeker niet te missen. Maar dit geldt even goed voor de vele kerkjes en de talloze andere architectonische hoogstandjes die je in de onnavolgbare smalle straatjes tegenkomt. En dan heeft Rhodos ook nog eens drie havens, waarvan Mandraki het bekendst is. De verhalen gaan dat hier ooit de zogeheten Kolos van Rhodos gestaan heeft. Je hoort het al, in Rhodos-stad kun je je met gemak uren of zelfs dagen vermaken.

Vakantie

Maak een uitstapje naar de Vlindervallei

In het noordwestelijke deel van Rhodos, niet ver van Rhodos-stad, vind je de Petaloudes-vallei, bij ons ook wel bekend als de Vlindervallei. In dit forse natuurgebied dwarrelen bijzondere en zeldzame vlindersoorten vrij rond in de natuur. Als je dit ook eens wilt aanschouwen, kom dan zeker pas na half juni. Eerder in het seizoen zie je namelijk nog weinig of geen vlinders.