juli 16, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Tips om toch te eten in de ochtend

maaltijdvervangers

Lukt het je niet om in de ochtend te ontbijten? Dit kan door meerdere oorzaken komen. Misschien heb je net te weinig tijd waardoor je het ontbijt overslaat. Een andere reden is dat je in de ochtend gewoon geen eten weg krijgt. Wat de reden ook is het is toch belangrijk om te eten voor een goede start van de dag. Daarom hier wat tips om toch te eten in de ochtend.

Probeer toch even tijd te maken voor ontbijt

Ook al heb je weinig tijd en heb en ben je onwijs druk met van alles. Neem toch even de tijd om te ontbijten. Het hoeft echt niet heel uitgebreid te zijn maar even een bakje yoghurt met muesli of fruit of een boterham, cracker met zoet of hartig beleg. Heb je echt heel weinig tijd dan kan je ook nog kiezen voor maaltijdvervangers. Deze heb je snel klaar en als het echt niet lukt kan je deze ook makkelijk meenemen voor onderweg.

maaltijdvervangers

Lekker veel variëren met je ontbijt

Moet je in de ochtend niet aan eten denken. Ben je al misselijk bij het idee alleen al? Heel begrijpelijk maar misschien helpt het als je verschillende dingen uitprobeert. Lekker veel variëren met je ontbijt. Dan vind je vast wel iets wat misschien wel lukt om te eten in de ochtend. Fruit, yoghurt, een crackertje, muesli, maaltijdvervangers of een bakje pap van ontbijtgranen, wentelteefjes een eitje Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Door lekker af te wisselen krijg je misschien toch automatisch wat eetlust in de ochtend.

Maak zoveel mogelijk alles al klaar voor je ontbijt

Weet je van jezelf dat je in de ochtend te druk bent om echt even de tijd te nemen om te eten. Wellicht heb je door je beperkte eetlust ook geen zin om een heel ontbijt te maken. Wat hierbij kan helpen is zoveel mogelijk alles al klaar te maken of klaar te zetten. Dan kost het je in de ochtend weinig tijd en energie en ben je eerder geneigd om toch even te eten.