juli 16, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Voordelen adaptogenen op een rijtje

Adaptogenen, het is niet raar wanneer je er nog nooit van hebt gehoord. Het is misschien ook niet iets waar je vaak mee bezig bent. Toch bestaat het al duizenden jaren. Wij vertellen jou er wat meer over zodat jij aan het einde van dit artikel weet wat adaptogenen zijn en wat het met jouw lichaam doet.

Adaptogenen, wat zijn dit en wat zijn de voordelen adaptogenen?

Adaptogenen zijn kruiden en stoffen die ervoor zorgen dat er balans in jouw lichaam is. Ook zorgen ze ervoor dat je een fysieke en mentale weerbaarheid hebt die versterkt is. Zo zouden ze ervoor zorgen dat de cellen in ons lichaam stressbestendiger zijn en het immuunsysteem versterkt wordt. Ook worden onze hormonen gereguleerd.

In de Chinese geneeskunde worden adaptogenen al zeker duizend jaar gebruikt. Wanneer we voordelen adaptogenen op een rijtje zouden zetten dan ziet dit er als volgt uit.

–         Helpt je lichaam met stress om te gaan

–         Helpt je wanneer je een verminderde weerstand hebt

–         Regelt de hormonale balans in je lichaam

–         Helpt de hersenen te stimuleren

Adaptogenen en de verschillen

Adaptogenen zitten in verschillende kruiden, wortels, paddenstoelen en planten. Er zijn een aantal bekende soorten waar dit in zit zoals saffraan, zoethout, tulsi, kurkuma, monnikskap en kanna die worden gerekend tot de adaptogenen.

Adaptogenen, wanneer neem je ze niet?

Ondanks dat adaptogenen goed zijn voor je lichaam zijn er ook een aantal situaties te noemen waarin je ze beter niet extra tot je neemt. Dit omdat wanneer je er teveel van binnen krijgt dit kan leiden tot overmatige nervositeit of een slaapstoornis. Er zijn ook een aantal groepen mensen die dit beter niet tot zich kunnen nemen. Daarom is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je gaat starten met een behandeling met adaptogenen.

Mensen die zwanger zijn of mensen die een schildklierprobleem hebben kunnen dit beter niet innemen zonder dat er een overleg heeft plaatsgevonden met een arts. De schildklier produceert namelijk dit hormoon en wanneer dit nog eens ondersteunt wordt door de inname van adaptogenen krijgt met daar veel te veel van.

Het beste supplement met adaptogenen

Wil je toch wat meer adaptogenen innemen dan kan je dit doen door middel van een supplement in te nemen. Echter moet je wel even kijken welke dat je precies in gaat nemen. Er zijn namelijk verschillende soorten adaptogenen dus ook verschillende soorten supplementen op dat gebied. Benfida heeft er een aantal in hun assortiment zitten en daarbij ook een beschrijving wat het met je doet. Lees meer over Benfida zodat je weet wat dit bedrijf doet en wie ze zijn.

Kom je er niet helemaal uit welke je nu precies moet hebben dan kan je het beste even in contact treden met hun zodat zij jou kunnen helpen met jouw keuze. Het zou namelijk zonde zijn wanneer jij de verkeerde zou hebben want je wilt natuurlijk goed voor je lichaam en geest zorgen. Met hulp van Benfida kan dit!