juni 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Waarom een bakfiets die elektrisch is het wint van de auto

Bakfiets elektrisch

Elektrisch fietsen is hipper dan ooit. Gek is dat niet: tijden zijn veranderd. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en kosten besparen vindt natuurlijk niemand vervelend. Een bakfiets die elektrisch is, wint het tegenwoordig van de auto. Bakfietsen hebben namelijk een aantal grote voordelen:

Bakfiets elektrisch
  • ze zijn goedkoper dan de auto
  • je betaalt geen dure belasting en benzine
  • je kunt ze zelf samenstellen
  • een parkeerplek vinden is nooit meer zo lastig als met de auto

Zoals je ziet zijn er dus vele voordelen aan de elektrische bakfiets. Laten we er een aantal uitlichten.

Zelf samenstellen

Een auto kun je niet zelf samenstellen. Althans, niet als je niet steenrijk bent. Natuurlijk kun je een aantal dingen laten veranderen maar in essentie is de auto voorzien van bepaalde snufjes en mist het ook bepaalde dingen, of je dat nu nodig hebt of niet. Een bakfiets kun je echter tot in detail zelf samenstellen. Je kunt het soort bak kiezen en ook de kleuren maar het gaat nog veel verder dan dat. Zo kun je bijvoorbeeld accessoires kiezen zoals een bankje voor wanneer je kinderen in de bak zitten, een regenkap of een windscherm. 

Bakfiets elektrisch

Door weer en wind

Uit onderzoek blijkt dat er eigenlijk best veel mensen in Nederland zijn die graag de auto weg zouden willen doen. Ze vinden het duur, onnodig vervuilend of zijn het zat om een parkeerplek te moeten vinden. Maar een normale fiets is ook weer niet alles, zeker niet op winderige dagen. De elektrische bakfiets is een ideale middenweg.