juli 16, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Welke Hondenverzekeringen zijn er?

Als je gaat kijken naar een hondenverzekering dan kom je er al snel achter dat er verschillende hondenverzekeringen zijn die je af zou kunnen sluiten. Om de juiste keuze te maken voor jouw hond kun je in deze blog meer lezen over de verschillende verzekeringen die er zijn die je af kan sluiten voor je hond. Na het lezen van deze blog weet je wellicht welke verzekering het best bij jou past. 

Welke hondenverzekeringen kun je afsluiten? 

Er zijn drie verschillende Hondenverzekeringen af te sluiten voor je hond. Om te beginnen heb je de puppy verzekering, de verzekering voor je volwassen hond en de verzekering voor je oudere hond. Alle drie deze verzekeringen hebben de keuze uit een basisverzekering, een plus verzekering of een top verzekering. 

De puppy verzekering

Als je je puppy hebt zul je in het begin merken dat je best veel medische kosten gaat krijgen, Hierbij kun je denken aan de vaccinaties en de sterilisatie of castratie van je puppy. Jonge dieren zijn vaak onstuimig en moeten nog veel leren. Een ongeluk zit dan ook al snel in een klein hoekje. De premie van de puppy verzekering is dan ook de meest goedkope. 

De verzekering voor de volwassen hond

Als je hond de volwassen leeftijd heeft bereikt zul je merken dat deze steeds minder medische zorg nodig gaan hebben. De klachten waar je mee te maken krijgt zullen zich pas aandienen als je hond al enige tijd in de volwassen leeftijd zit. De kosten voor medische ingrepen zijn dan vaak ook duurder, hier zijn de premies ook op aangepast.

Een verzekering voor de oudere hond

Als je al een oudere hond hebt die in de laatste fase van zijn of haar leven is aangekomen zullen de medische kosten eerder toenemen dan afnemen. In deze fase van het leven van je hond zullen de medische kosten juist het hoogst zijn. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zullen je oude hond nog aan willen nemen. Daarom is het beter om een verzekering voor je hond af te sluiten als hij nog jong is. 

Waarom kiezen mensen voor Hondenverzekeringen ? 

Als je van je hondje houdt, dan wil je natuurlijk ook dat je zo lang mogelijk van hem kan genieten. Dit kun je doen door een verzekering voor je hond af te sluiten. Net als bij de mens kan je hond ineens iets gaan mankeren en daar kan dan een behoorlijk prijskaartje aan hangen.

Met een verzekering voor je hond wordt het grootste deel van de kosten door de verzekering die je af hebt gesloten gedekt. Als je geen verzekering hebt afgesloten, dan komen die kosten rauw op je dak en dan zie je je spaargeld ineens een flink stuk krimpen. 

Een hondenverzekering is hetzelfde als de ziektekostenverzekering voor ons mensen. De medische kosten zijn ermee voor het grootste gedeelte gedekt. Zo kun je je hond altijd de beste zorg bieden die hij maar kan wensen en is geen medische uitdaging niet te doen. En dat allemaal tegen een maandpremie die ligt tussen de 10 en de 30 euro.