mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Een milieuvriendelijke keuze met wasbare luiers

Zodra je aan kinderen begint, weet je dat je hier veel tijd en energie in moet steken. Zo ook voor het verschonen van je kindje. Dagelijks gaan er veel luiers doorheen en je kunt je dan wel voorstellen hoeveel luiers je maandelijks aan zou moeten schaffen. Dit is anders als je kiest voor wasbare luiers. Je bent hierdoor veel minder geld kwijt, omdat je deze wasbare luiers herhaaldelijk kunt gebruiken. Tegenwoordig zijn hier goede oplossingen voor. Of het nou gaat om praktische redenen of om het materiaal wat tegenwoordig wordt gebruikt. Je ziet dat over dit soort zaken beter is nagedacht in de huidige samenleving.

Innovatie op allerlei vlakken

Wanneer je als ouders op zoek gaat naar de juiste luiers voor je kind, dan kies je meestal voor merken die al vrij bekend zijn. Daarnaast is het ook logisch als je bijvoorbeeld ervaringen uitwisselt met vrienden en familie. Toch is de huidige samenleving heel anders dan een aantal jaar geleden. Ook in de wereld van luiers is een hoop veranderd. Het is praktischer en vaak ook beter voor je kindje. Wasbare luiers zijn er daarnaast ook een heel stuk op vooruit gegaan. Waar je eerder wasbare doeken kon gebruiken die je met speldjes vastzette, zijn er nu speciale luiers die al gevormd zijn. 

De wasbare luiers beschikken over beter materiaal

Hoewel wasbare luiers een stuk duurder zijn om aan te schaffen dan normale luiers die je na een keer gebruiken weggooit, is het uiteindelijk een stuk voordeliger. Ook ben je met de luiers goed bezig voor het milieu. Het is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan luiers die je weggooit na gebruik. De speciale luiers zijn zelfs recyclebaar. Dit is in de huidige samenleving voor veel mensen een pluspunt. Een ander groot voordeel, is dat wasbare luiers van beter materiaal gemaakt is. Dit is dan ook beter voor de huid van je kindje. Kinderen kunnen nog wel eens last krijgen van het materiaal dat is gemaakt van normale luiers. Dit zorgt voor uitslag en vervelende bultjes. De speciale luiers zijn gemaakt van materiaal waar kinderen vaak beter tegen kunnen. 

Wees strategisch 

Als je gaat kijken naar wasbare luiers, dan zijn hier meerdere varianten van te vinden. Het materiaal verschilt. Het ligt er natuurlijk uiteindelijk aan wat voor jou het beste werkt en wat het beste aansluit bij jouw kindje. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wasbare luiers te kopen die meegroeien met je kindje. Naast dat het materiaal verbeterd is van de wasbare luiers, is de absorbatie ook een stuk verbeterd. Niets is vervelender dan dat de luier lekt. Dat je wasbare luiers hebt, betekent niet dat je er maar een paar hoeft aan te schaffen. Je moet deze natuurlijk wassen. Je wilt niet onverhoopt tot de conclusie komen dat je geen luiers meer in de kast hebt liggen omdat deze allemaal in de was zitten. Zorg er dus voor dat je dit op een goede manier inplant, zodat je genoeg luiers paraat hebt liggen.