Snowboard designen?
Een snowboard kopen is natuurlijk hartstikke makkelijk. Maar hoe leuk zou het zijn als je er zelf eentje kan maken. De opties zijn eindeloos. De vraag blijft wel hoe veilig en functioneel je snowboard is als het zelf zou maken. Toch zijn er een aantal YouTubers die laatst een eigen snowboard op de markt hebben gebracht. In de wintersport vlog van Enzo Knol zie je dat hij op de piste staat met zijn eigen snowboard. Hoewel je misschien niet het budget hebt van een miljonair, staan hier beneden een paar creatieve ideeën om zelf je eigen snowboard te kunnen maken.
Zelf een snowboard maken
In principe is een snowboard van Snowboards.nl heel simpel gezegd een plank waar je met twee voeten op staat. Alleen je voeten worden vastgegespt. Eigenlijk lijkt het wel familie van de skateboard waarbij de wieltjes vervangen zijn door de voetsteunen. Als je zo naar kijkt, dan is ligt je eerste optie voor een creatieve vervanging voor een écht snowboard voor het grijpen: een houten plank. Misschien is het in het begin even lastig om met een houten plank over de sneeuw te glijden, maar de essentie is het hetzelfde. Ben je nou echt super handig, dan kan je de houten plank een beetje vormen naar je eigen zin, zodat het wel op een écht snowboard kan gaan lijken. Als je het next level wil tillen, dan kan je het ook gaan verven, waardoor je zojuist je eigen, unieke design snowboard hebt.
Leuk, zo’n snowboard maken…
Je begrijpt vast wel dat een snowboard aan heel veel eisen moet doen voordat het op de piste mag. Het is niets voor niets een olympische sport, waar ook strenge regels gehanteerd worden wat betreft materiaal. De vervanging van een houten plank is ook maar slechts een creatieve invulling voor een beetje sneeuwpret voor een klein heuveltje, waarbij de kans dat je botten breekt vrij nihil is. En je moet het ook zo zien: hoe meer tijd je spendeert aan het shapen van je houten plank als een snowboard, hoe professioneler kan worden. Dit is eigenlijk een prima alternatief voor mensen die van het snowboarden willen proeven, voordat je misschien op een les gaat of er al heel enthousiast eentje aan gaat schaffen.