april 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Een zeer persoonlijk uitvaart in Rotterdam

Vorige week heb ik een “mooie” uitvaart Rotterdam meegemaakt. Ik heb mooie tussen een trema teken gezet omdat geen enkele begrafenis mooi is. Mijn oom was al een tijdje ziek en zijn toekomst zag er alles behalve goed uit. De doktoren hadden hem al opgegeven en het was alleen wachten op de tijd dat mijn oom zal overlijden. Omdat hij zelf nog goed bij kennis was heeft hij de laatste weken van zijn leven, samen met een medewerker van Maasstad Uitvaartzorg zijn laatste wensen besproken en op papier gezet. Natuurlijk wel mooi dat hij zijn eigen begrafenis nog kon regelen, maar ook een beetje dubbel.  

Een zeer indrukwekkende begrafenis van mijn oom

Helaas is mijn oom twee weken geleden overleden, voor hem een verlossing, voor de familie een grote teleurstelling. De begrafenisondernemer die bij mijn oom langs was geweest heeft de uitvaart in Rotterdam tot in de puntjes verzorgd. Precies zoals besproken met mijn oom was alles geregeld, tot de muziek en de tekst op de kaarten.

Gelukkig heb ik niet eerder een begrafenis meegemaakt en dat wil ik voorlopig zo houden. Maar ik weet wel als mijn tijd is gekomen ik ook bij deze begrafenisondernemer mijn begrafenis wil laten regelen.