juli 16, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Mannen hoed of mannen pet

pexels-omar-lópez-1192601

Hoofddeksels zijn op dit moment weer erg in. Vaak worden hoeden en petten door elkaar gehaald, maar er zit wel degelijk verschil tussen een mannen hoed of een mannen pet. Een hoed is een hoofddeksel die een gevormde kroon heeft en aan het einde een rand. Er zijn vele modellen van hoeden. De kronen kunnen in alle verschillende vormen voorkomen en de rand kan kort zijn of juist lang. Een pet daarentegen heeft een platte kop en helemaal geen rand. Wel kan een pet aan de voorkant een klep hebben. Ook petten zijn er in verschillende modellen. Zo kan de platte kop bol staan, maar ook echt plat zijn.

Vooruit of achteruit

Een mannen pet wordt op verschillende manier gedragen. Je kunt de klep van een pet naar voren dragen, maar ook naar achteren. Hierdoor creëer je een andere look, dan wanneer je het naar voren draagt. Ook kan je de klep van een pet links of recht draaien, dit was vooral vroeger een trend en zie je nu niet zoveel meer. Hoe ouder je wordt, hoe minder je een pet gaat dragen en hoe sneller je een hoed pakt in plaats van een pet. Ook bij het dragen van een pet kan er verschil in leeftijd zitten. Je pet naar achteren dragen komt meer bij jongeren voor, dan bij ouderen.

’s Morgens sneller klaar

Het is weer zover, om zeven uur gaat je wekker. Je moet er weer uit, maar je ligt nog zo lekker onder de dekens en wil graag nog even blijven liggen. Je besluit om je nog even tien minuten om te draaien. Vervolgens stap je uit bed en begin je met tanden poetsen. Je kijkt naar je kapsel en bent blij dat je dat vandaag niet hoeft te doen, want je kunt gewoon een pet op je hoofd doen. Die tien minuten dat je langer bent blijven liggen, worden nu in één keer goed gemaakt. Het liefst draag je elke dag een pet.