april 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Waar let je op bij het kopen van een strijkplank?

Een strijkplank is een onmisbaar item in ieder huishouden. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een strijkplank? In dit artikel geven we je graag wat tips en adviezen om de perfecte strijkplank te vinden voor jouw huishouden. 

De hoogte van de strijkplank

Een belangrijke factor om op te letten bij een strijkplank kopen, is de hoogte. Het is belangrijk dat de strijkplank op de juiste hoogte staat zodat je gemakkelijk kunt strijken zonder dat je last krijgt van je rug of schouders. Een goede richtlijn is dat de strijkplank in hoogte verstelbaar moet zijn, zodat het perfect aangepast kan worden aan je eigen lengte.

Het formaat van de strijkplank

Het formaat van de strijkplank is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als je veel grote kledingstukken of lakens strijkt, is het aan te raden om een grotere strijkplank te kopen. Als je echter weinig ruimte hebt om de strijkplank op te bergen, dan is een compactere strijkplank een betere keuze. Overweeg dus goed hoeveel ruimte je hebt om de strijkplank op te bergen en welk formaat het meest geschikt is voor jouw huishouden.

Het materiaal van de hoes

De hoes van de strijkplank is ook een belangrijk onderdeel. Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor de hoes, waaronder katoen, schuim en hittebestendig materiaal. Sommige hoezen zijn beter geschikt om kreukels glad te strijken, terwijl andere hoezen juist dienen ter bescherming van de strijkplank. Voor het beste strijkresultaat is het aan te raden om een hoes te kiezen die geschikt is voor jouw type strijkwerk.

Het onderstel van de strijkplank

Het onderstel van de strijkplank is ook belangrijk om op te letten. Sommige strijkplanken hebben wieltjes zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen, terwijl andere platen juist stil en stabiel zijn. Als je de strijkplank vaak moet verplaatsen, dan is een onderstel met wieltjes de beste keuze. Als je echter een stevige en stabiele strijkplank wilt hebben, dan is het beter te kiezen voor een strijkplank met een stevig standaard onderstel.

De prijs van de strijkplank

Tot slot is de prijs van de strijkplank uiteraard ook een factor om rekening mee te houden. Voor sommige strijkplanken betaal je veel meer dan voor andere, afhankelijk van het formaat, de hoogte, het materiaal en het merk. Het is altijd verstandig om te kiezen voor een strijkplank van goede kwaliteit, die past binnen je bud​get.

Bron: massamarkt.nl