mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Zelf beton ciré aanbrengen

Het is niet lastig om deze betonlook verf zelf aan te brengen, wel is er een stappenplan wat ondernomen moet worden om deze kalkverf zelf aan te brengen. Zorg eerst dat de ondergrond mooi vlak, schoon en vetvrij is. Verwijder vervolgens de loszittende onderdelen. Als er gaten in de ondergrond zitten, dien je deze eerst op te vullen. Begin hierna met het aanmaken van de beton ciré, zorg dat deze klontvrij is. Beton ciré kleuren zijn er 25+

Voorbereiding klaar, tijd om aan te brengen

Als je de ondergrond goed hebt voorbereid en je klaar bent om te starten, dan is het nu tijd om de beton ciré aan te gaan brengen. Breng eerst een dunnere laag van de beton ciré aan op de ondergrond, deze laag is bedoeld als grondlaag. Als de grondlaag 2 tot 4 uur heeft kunnen drogen, is het tijd om de tweede, dikkere laag beton ciré aan te brengen. Bij de tweede laag is het erg belangrijk dat deze goed dekkend is. Breng deze tweede laag aan met grote of kleine vegen. Als je wil, kan je nog een derde laag aanbrengen maar dit hoeft niet. Laat nu alle aangebrachte lagen 24 uur drogen.

De beton ciré is aangebracht

Als de lagen goed zijn aangebracht en volledig droog zijn, is het tijd om aan de afwerking te gaan beginnen. Je kunt de beton ciré lagen nu gaan schuren, het is aan te raden om te schuren met een schuurmachine of schuurpapier met een korrelgrootte van minimaal 80. Hoe langer je schuurt, hoe meer kleureneffect er tevoorschijn kan komen. Je hebt dus zelf controle over de uiteindelijke structuur. Na het schuren dient er alleen nog geïmpregneerd en gecoat te worden, zorg voor dat je hiermee begint dat al het schuurstof van de oppervlakte verdwenen is! Is het impregneermiddel goed opgedroogd? Dan is het nu tijd voor de laatste laag, de coating laag. Als de coating laag goed aangebracht wordt, zorgt dit voor een waterdicht effect. Als de coating laag droog is, is het klusje geklaard!