juni 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Bijzondere uitvaartwensen van 2018

We spraken Uitvaart expert Leon Schouten van Uitvaartverzekering wijzer over uitvaartwensen. Vroeger was een uitvaart namelijk vaak hetzelfde. Mensen kozen voor een begrafenis en na de begrafenis was het condoleren met koffie en cake. In 2018 is in veel gevallen nog steeds hetzelfde, maar toch is er in de afgelopen jaren veel veranderd op uitvaart gebied. Zo kiezen steeds meer mensen voor een crematie in plaat van een begrafenis. Ook hebben mensen steeds meer wensen op het gebied van hun uitvaart. In dit artikel zullen zetten we een aantal bijzondere uitvaartwensen op een rij.

Dandelion clock dispersing seed

Locaties
Waar vroeger bijna iedereen de uitvaart liet plaatsvinden in een kerk bij een begraafplaats kiezen steeds meer mensen voor een ruimte bij een crematorium. Maar ook wordt er steeds vaker gekozen om ceremonie plaats te laten vinden op een bijzondere locatie, zoals bijvoorbeeld een op een voetbalveld, bij een clubhuis, op een boot of op een boerderij.

Catering
Bij ouderen zie je dat er na de ceremonie nog vaak gekozen wordt voor koffie en cake, maar bij overlijden van jonge mensen kiezen nabestaanden steeds vaker voor bijvoorbeeld bier, wijn of champagne en als hapjes voor sushi, tapas of hamburgers.

Muziek
Begrafenis en crematie muziek verschilt misschien nog wel het meest met vroeger. Vroeger kozen mensen vaak voor zware klassieke muziekstukken, zoals Mozart een Beethoven, maar tegenwoordig hoor je steeds vaker Dance, Pop, Rock en soms zelfs dubstep of hardcore.

Ceremonie
Niet alleen de locatie van de ceremonie is de afgelopen jaren veranderd, maar ook de invulling van een uitvaartceremonie is aan het veranderen. Gedichten en bijbel verhalen maken plaats voor filmpjes, vlogs en Powerpoint presentaties.