mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Jouw personeel goed voorbereid met een cursus bedrijfshulpverlening

Als je een eigen bedrijf hebt wil je dat jouw werknemers veilig kunnen werken. Of ze nu de hele dag achter hun bureau zitten of aan de lopende band staan. Uiteraard vereist elke werkvorm weer andere veiligheidsmaatregelen. Maar hoeveel maatregelen je ook neemt, je kunt nooit helemaal voorkomen dat er toch calamiteiten optreden. En wat doe je dan als er brand uitbreekt? Of als een werknemer levensgevaarlijke verwondingen oploopt tijdens het werk? Dan wil je dat het personeel de juiste veiligheidsprotocollen volgt en er geen slachtoffers vallen. Dit soort veiligheidsprotocollen kan het personeel leren tijdens een cursus bedrijfshulpverlening.

 

Volg de cursus bij een trainingscentrum zoals BHV Zoetermeer

Een cursus bedrijfshulpverlening kun je volgen bij een trainingscentrum wat zich hierin specialiseert. Een voorbeeld van zo’n centrum is G4S. G4S heeft door heel Nederland trainingsfaciliteiten, zo ook in Zoetermeer. Bedrijven uit de directe omgeving kunnen bij BHV Zoetermeer terecht voor een zeer complete veiligheidstraining. Een deel van de training bestaat uit theorielessen en een ander deel uit praktijkoefeningen. De nadruk ligt echter op het praktijkdeel. Hiervoor gaat men levensechte noodsituaties naspelen in speciaal ingerichte oefenruimtes. Sommige oefenruimtes lijken net op een ziekenhuis, anderen weer op een winkel of een kantooromgeving. Je kunt dus altijd werken in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op de normale situatie in jouw bedrijf. Tijdens de oefeningen leert men onder meer hoe men verschillende branden kan herkennen en blussen, hoe men een pand moet ontruimen en hoe men slachtoffers moet reanimeren. Na afloop van de training weten de deelnemers precies wat ze moeten doen in heel veel verschillende noodsituaties.

 

De kosten vallen mee

Zo’n training klinkt misschien als een dure onderneming. Toch valt dit in de praktijk best mee. Omdat een cursus bedrijfshulpverlening door de zorgverzekeraar wordt bestempeld als preventie zal je waarschijnlijk een deel van de kosten vergoed krijgen.