mei 24, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Lamprailsystemen brengen licht in elke donkere hoek!

Elke ruimte flexibel en precies verlichten? Geen probleem met een railsysteem voor lampen. Hiermee kunnen meerdere lampen verspreid over de ruimte met slechts één aansluiting worden geïnstalleerd.

Railverlichting systemen hoogspanning of laagspanning

In dit systeem lopen, afhankelijk van het type, twee of meer koperen kabels door een rail, die de daarin bevestigde lampen van stroom voorzien. Er zijn in principe twee varianten:

Laagspanningssystemen: In deze variant wordt de railverlichting voorzien van 12V. Ze zijn veilig en kunnen veilig worden aangeraakt. Bovendien zijn ze extreem energiezuinig. Bij deze variant is het niet mogelijk om individuele lampen anders aan te sturen, maar het inbouwen van een dimfunctie is in ieder geval geen probleem.

Hoogspanningssystemen: hier wordt de aansluiting direct en zonder transformator gemaakt op de aanwezige 230V wisselspanning. Het systeem is niet zo zuinig, maar verbruikt toch aanzienlijk minder energie in vergelijking met conventionele lichtbronnen. Het voordeel is dat bij een 3-fasen railverlichting twee circuits onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. Zo kunnen de lampen op de ene rail ingeschakeld worden terwijl de andere rail donker blijft.

Er kunnen verschillende lichtbronnen en soorten lampen worden gebruikt

Er zijn railsystemen met hanglampen, spots, screens en vele andere soorten lampen die allemaal afzonderlijk met elkaar te combineren zijn. Als je de verschillende lichtbronnen toevoegt zoals LED, energiebesparende lamp en halogeen, dan zijn er bijna eindeloze mogelijkheden voor het ontwerpen van de verlichting in jouw eigen vier muren.

Voor welke ruimtes zijn railsystemen geschikt?

Kortom: voor elke ruimte. En vooral waar andere verlichtingssystemen falen. Zo kunnen lange, donkere gangen dankzij een railsysteem met spots perfect verlicht worden tot in de laatste hoek – ondanks slechts één stroomaansluiting. Schuine plafonds, donkere en schuine kamers, verschillende soorten licht in een kamer, commercieel gebruik, een railverlichting kan individueel en flexibel aan elke behoefte worden aangepast.

Veelzijdig en gemakkelijk aan te passen

In feite is het juist deze flexibiliteit en aanpasbaarheid die het onverslaanbare voordeel van dit systeem is. Een hanglamp met subtiel licht boven de eettafel, het werkblad en de kasten worden optimaal verlicht met spotjes. Of in de woonkamer, waar op verschillende plekken heel verschillende lichtomstandigheden nodig zijn. Vooral led-railverlichting worden hiervoor steeds populairder.