juni 22, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Wat is een FFP2 masker en wanneer heb je die nodig?

Als jij mondkapjes nodig hebt, dan is één van de opties die je hebt om een FFP2 masker te kopen. Er worden een groot aantal verschillende soorten mondkapjes aangeboden, met een bepaald filterniveau, met of zonder neusbrug, met verschillende lagen en van verschillende materialen gemaakt. Het is uiteraard belangrijk dat je een goed mondmasker draagt dat jou en anderen om je heen beschermt. Maar wat betekent al deze terminologie eigenlijk en wanneer is een FFP2 masker een goede investering voor jou?

De kenmerken van een FFP2 masker

Een FFP2 masker biedt je meer bescherming dan een standaard mondmasker. Het is in Nederland niet verplicht om dit masker te dragen, maar het geeft jou wel meer gemoedsrust. Daarnaast filtert het ook andere deeltjes uit de lucht, naast de corona virusdeeltjes en dat is een groot voordeel. De afkorting FFP2 vertelt je dat het een filtercapaciteit heeft van minimaal 95%. Daarnaast zijn er ook andere kenmerken die voor jou belangrijk kunnen zijn.

  • Andere stoffen die uit de lucht worden gefilterd zijn stofdeeltjes (vast en vloeibaar), aerosolen en rook.
  • Dit masker heeft als het goed is alle belangrijke certificeringen die nodig zijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • De filtratie capaciteit is hoog, de resistentie tegen ademen is laag en het masker is lichtgewicht voor optimaal draagcomfort.

Waar moet je op letten als je een masker gaat kopen?

Wil je een FFP2 masker kopen, dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Sommige daarvan zijn persoonlijke voorkeur en andere zijn bedoeld om kwaliteit te waarborgen.

  • Let op de certificeringen die het masker heeft gekregen, zoals de CE 2834m de EN 149:2000 + A1:2009 en de 2016/425.
  • Hoeveel lagen stof heeft het masker?
  • Hoe zijn ze verpakt?
  • Hoe vaak mag je ze dragen en zijn de maskers wasbaar?
  • Welk materiaal is het? Een niet-geweven stof beschermt en filtert beter.
  • Hebben de mondmaskers een neusbrug zodat ze nog beter passen?

Een masker met hogere bescherming

Het FFP2 masker biedt meer bescherming dan de standaard mondmaskers of de stoffen maskers die je zelf maakt. Het zorgt er ook voor dat jij het virus niet kunt oppakken en dat doen de standaard niet-medische maskers niet. Aan de FFP2 code en de certificeringen van het masker kun je zien dat deze minimaal 95% van de deeltjes uit de lucht filtert voordat jij het inademt. Schaf je deze maskers aan, dan doe je dat dus om gemoedsrust te hebben, omdat je om medische redenen meer bescherming nodig hebt of omdat je simpelweg schonere lucht wilt inademen.

Volume korting bij online bestellen

Ook als het niet verplicht is om een FFP2 masker te dragen, ook niet in het openbaar vervoer, is het vaak wel een geruststelling om te weten dat je beter beschermd bent. Als je deze maskers in grotere hoeveelheden online aanschaft, dan krijg je volumekorting. Ga je je FFP2 masker online kopen bij Podobrace.nl, lees dan de productspecificaties dan goed door zodat je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt.