juli 16, 2024

delftsemoeders.nl

Delftse Moeders

Wat is er te doen op het Griekse eiland Kreta?

Kreta

Het Griekse eiland Kreta is een van de grootste en populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. Er is van alles mogelijk op het eiland. Jongeren kunnen gaan feesten in het gedeelte Chersonissos. En ouderen kunnen genieten van de rest van het eiland. Het eiland Kreta is namelijk veel meer dan feeste jongeren. Houd je niet van feestende jongeren? Vermijdt dan het gedeelte rondom Chersonissos, hier zul je vooral feestende Nederlanders tegenkomen. Daarnaast is het ook niet verstandig om naar Malia te gaan, dit is de Engelse Versie van Chersonissos. Houd je wel van feesten? Dan zijn dit ideale plaatsen om naartoe te gaan. Echter richten wij ons in dit artikel meer op de mooie en cultuurrijke plaatsen van het eiland. 

Kreta

Hoe is het klimaat op Kreta?

Het klimaat op Kreta is voor vakantiegangers ideaal. Je kunt er namelijk genieten van de heerlijke zon en de mooie stranden. In de zomer is het zo’n 30 graden op het eiland. Ook in de winter is het nog steeds warm weer, ongeveer 16 graden. Het eiland Kreta telt vele badplaatsen. Naast de drukke badplaatsen voor toeristen, zijn er ook rustige vissersdorpen. 

Chania, Kreta

Cultuur op het eiland

Het eiland heeft een breedte van zo’n 260 kilometer en een lengte van 12 tot 60 kilometer, het is dus een groot eiland. Wil je naar de oudere steden op het eiland? Dan kun je een kijkje nemen in West-Kreta. De westzijde van het eiland beschikt over meerdere authentieke plaatsen. Een van deze steden is Heraklion, dit is tevens ook de hoofdstad van Kreta. Ben je in de hoofdstad? Dan is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen in de oude haven.